PODJETJE BOLUS

Glede na to koliko dobrega slišim vsakodnevno o glini sem se začela navduševati nad le to. To je moje prvo srečanje z izdelki z glino. In zelo prijazno so mi pomagali pri izboru v podjetju Bolus iz Komende. Kot pravi gospod Janez: Glina je moje življenje. Kar se vsekakor čuti. Njihova tradicija ukvarjanja z glino pa sega že v leto 1950.

Več si lahko o vsem prebereš na: www.bolus.si  (VSEKAKOR VREDNO BRANJA)
ali jih obiščeš na njihovi FB strani: BOLUS – GLINA IZ KOMENDE

IN POMEMBNO: BOLUS GLINA IZ KOMENDE stoji na analizah in preverjenih informacijah in na tradiciji.


Pri njih je mogoče dobiti vse od glinenih oblog, mask, mazil, zobne pase, prečiščene gline. Hkrati ponujajo tudi glino za modeliranje.


Proizvodi, ki pa jih bom tokrat testirala pa so: ANTICELULITENO GLINENO MAZILO, ALOE VERA GLINENO MAZILO IN MAZILO IZ ČRNE KUMINE.

Še enkrat se iskreno zahvaljujem podjetju, da so mi to omogočili in se strinjali, da podam iskreno mnenje. To pomeni, da v izdelke zares verjamejo 🙂



GLINENO MAZILO Z ALOE VERO

Kaj pravi proizvajalec?

Glinena maska aloevera je zelo priporočljivo za mastno in problematično kožo.
Sestavine: Glina v prahu in aloevera. 100% naravno
Uporaba: Akne, Mastna koža, Piling obraza, Nega kože in Osvežitev kože

Moja izkušnja?

Glede na to, da je moja koža mastna, z precej suhimi predeli jo bom uporabljala le 2x mesečno. (Morda večkrat na čelu) Masko sem nanesla na obraz po navodilih (okrog 0,3 cm, pustila sem, da se posuši – to vidiš tako, ker postane čisto svetlo nežno zelena) Maska se precej strdi, tako da sem jo sama sprala pod tekočo vodo. Ne priporočam, da jo odstranjujete drugače, saj se lahko koža poškoduje.

Po tem ko sem masko sprala iz kože je bila le ta vidno osvežena, po čelu kjer imam precej mastno kožo in nekaj nečistoč, sem opazila izboljšano stanje že po prvem nanosu. Me je pa po drugih predelih na obrazu precej zategovalo, tako da sem kot vedno nanesla tonik (vedno uporabljam Cera di Cupra – ki je izjemno bogat z antioksidanti) in kremo Egyptian magic.

Kožo imam po uporabi precej gladko. Maska je skoraj brez vonja oziroma le ta ni moteč. Glede na to, da gre za glino je precej goste konsistence.

Sama sem z učinkom maske precej zadovoljna in jo bom občasno vsekakor uporabljala, saj zelo lepo očisti kožo ter jo osveži. Ne priporočam pa je tistim, ki imajo zelo suho kožo, ker vam jo bo maska še dodatno izsušila.

Ocena: 10 od 10

Resnično nimam slabe besede zanjo 🙂 Kvalitetna in z zelo prijazno ceno

Cena: 7,00 EUR – 160g

Tukaj lahko izpostavim, da je mazila precej in se ga porabi resnično malo. Tako, da bom sama glede na mojo uporabo imela zelo dolgo. Izjemno prijazna cena za veliko zelo dobrega izdelka!!!



ANTICELULITNI GLINENO MAZILO

Kaj pravi proizvajalec?

Vsebuje rastlinske izvlečke, ki s svojimi aktivnimi sestavinami pospešujejo izločanje strupenih snovi iz telesa, spodbujajo mikrocirkulacijo ter omejujejo razvoj novih maščobnih celic. Koža postane bolj čvrsta, gladka in prijetna na otip.

Kakšna je moja izkušnja?
Ima precej močan vonj, sama nisem ljubiteljica tega. Drugače je krema zelo dobro mazljiva, se hitro vpije v kožo. Za seboj pa pusti gladko in mehko kožo. Po nekaj dneh sem opazila boj gladko kožo po nogah. Proizvajalec sicer v navodilih podaja napotke, da jo je potrebno uporabljati vsaj 30 dni – vsak dan, za viden rezultat. Glede na moje opažanje po zgolj nekaj dneh, sem prepričana, da kremica vsekakor deluje. Zato jo priporočam vsem, ki želijo bolj čvrsto in mehko kožo.

Vse kar me je zmotilo je samo vonj, zato točka manj 🙂 Ampak to je samo stvar okusa in zgolj moje osebno mnenje.

Ocena: 9-10


Cena; 150g – 15,00 EUR



MAZILO IZ ČRNE KUMINE

Kaj pravi proizvajalec?

Mazilo črne kumine je izredno priporočljivo proti alergijam.
Sestavine: Olje črne kumine, arganovo olje , jojobino olje, madljevo olje, čebelji vosek, limonska trava, glina v prahu. 100% naravno!
Delovanje: Antibakterijsko, Protivnetno, Deluje proti atopičnem in kontaktnem dermatitisu, Zmanšuje srbečico, Zmanšuje keratinizacijo kože, Blaži kožne alergije.

Način uporabe: Mazilo nanesemo in vtremo v kožo. Največkrat ga uporabljamo pri kožnih težavah, raznih alergijah in tudi kot dnevno kremo in nočno kremo. Mazila ne nanašamo na odprte rane.

Kakšna je moja izkušnja?

Prva izkušnja je bila, ko sem jo uporabila po PIKU komarja, ki me je zelo srbel. Že po prvem nanosu je srbečica izginila -prav tako rdeč flekec 🙂

Druga izkušnja pa je bila danes zjutraj. Bila sem zunaj in očitno sem od sonca dobila rahlo reakcijo na koži – čeprav nanj nisem alergična. Po rokah sem imela kar nekaj rdečih flkcev. Namazala sem jih 3x v roku par ur in madežev – flekcev skoraj nimam več. Torej kremica in njena vsebnost resnično deluje pri blažanju alergij in srbečice 🙂 V poletnih mesecih, ko sama precej telovadim zunaj bo tako zame izjemno uporabna in sem se zares zelo razveselila, da je tako učinkovita. VSEKAKOR PRIPOROČAM!



Ocena: 10-10

Cena: 50 g – 12 EUR



Njihova stran, pa kot sem že omenila zgoraj vsebuje še veliko VEČ. Sama sem precej časa brskala po njihovi strani in lahko izpostavim še OSTALE IZDELKE, ki so me pritegnili:

GLINENA OBLOGA – zares super stvar. Glede na to, da imam sama precej težav z križem, kolenom po športnih dejavnostih, bi bila morda glina rešitev? 🙂

BOLUS GLINENO MAZILO, ki je uporabno za ogromno stvari in me je kar zamikalo, da ga poizkusim. Deluje namreč antibakterijsko, protivnetno, lažja bolečine po raznih pikih, blaži alergije, blaži težave pri atopičnem in kontaktnem dermatitisu, pomaga pri mišičnih krčih… Vsekakor izjemno uporabna krema!

GLINENE ENERGIJSKE VREČKE, ki jih ponujajo.
Kaj so: Izredno pomembno je naše spanje in naše počutje. Izredno pomembna lastnost gline je absorbicija ali vpojna moč. Zaradi svoje vpojne moči lahko glina vsrka določene radioaktivne elemente in s tem čisti okolje v naši neposredni bližini. Glinene energijske vrečke postavimo v prostor. Po 1 mesecu je treba vrečko zamenjati.

ter seveda PREČIŠČENA GLINA ZA PITJE, ki je izjemno hvaljena 🙂

Vsekakor bom kdaj v prihodnje poizkusila tudi to in o tem seveda poročala tudi VAM  🙂

Bom pa vesela v kolikor kdo od vas preizkusi kateri njihov izdelek ali ga celo že je in deli z mano svojo izkušnjo 🙂 Je kdo? 🙂

In za konec: sem že omenila kako zelo prijazni in ustrežljivi so? Hitro klik na njihovo stran, OBJUBIM da ti ne bo žal! Ker je GLINA zares zakon!


Share: