Podjetje SANOMAR (V skladu z naravo) me je prijazno kontaktiralo, ker mi je želelo predstaviti nekaj precej novega na našem tržišču. Slišala sem že za koloidno srebro – seveda, kdo pa ni 🙂 Ampak iskreno se nisem nikoli srečala z uporabo le tega – kaj šele kakšnega od proizvodov, ki bazira na tej sestavini. V test sem prejela tri izdelke. In prva je prišla na vrsto ZOBNA PASTA 🙂
 
Kaj sploh je KOLOIDNO SREBRO?
UŽIVANJE KOLOIDNEGA SREBRA IN NJEGOVI UČINKI
Koloidno srebro ni kemična spojina, ki bi vsebovala srebro, temveč voda, ki vsebuje mikroskopske delčke elementarnega srebra in srebrove ione.
Za koloidno srebro velja, da deluje zelo razkuževalno in je popolnoma neškodljivo. Za razliko od kovine lahko srebro v koloidni obliki uporabimo v velikih količinah in tako dosežemo boljše rezultate.
Vse plesni, virusi, bakterije, streptokoki, stafilokoki in drugi patogeni organizmi se v raztopini samo 5 ppm (delcev na milijon) uničijo že po treh do štirih minutah. Koloidno srebro tudi v večjih koncentracijah nima znanih stranskih učinkov. Njegova uporaba je praktično neomejena. Porabimo ga lahko notranje ali zunanje, na ranah, odrgninah, bradavicah, pri kožnem raku, ekcemu, aknah, pikih komarjev in drugih kožnih težavah. Lahko tudi vdihnemo, vpršimo v nos in kanemo v oči. Koristi celo živalim in rastlinam.
Vir: Paraziti – skriti vzrok mnogih bolezni (Alan E. Baklayan)
 
Sedaj ko vemo nekaj več, pa se lahko posvetimo mojemu prvemu izdelku, ki sem ga testirala.  Priznam, da sem sama zelo občutljiva pri izbiri zobne pase, saj imam precej težav z skelenjem zob, občutljivostjo zob in podobno. Sploh v tem času, ki prihaja in so temperature precej nizke. Svoje prispeva tudi temperaturno nihanje. Zunaj – Noter. Zobje so posledično precej bolj občutljivi. Vsaj moji.

SREBROSEPT ZOBNA PASTA z ioni srebra

– antibakterijska zobna pasta brez fluora
– zagotavlja učinkovito obnovo občutljivih predelov zob
– Ioni srebra zagotavljajo dolgotrajno zaščito pred bakterijami, ki povzročajo zobno gnilobo in slab zadah
-zdravilne sestavine meta in žajbelj, alantoin in MSM delujejo protivnetno, krepijo dlesni in sluznico ustne votline V kombinaciji z ioni srebra vplivajo na boljše celjenje ran, aft in razjed.
 

Zobna pasta ima nežen okus in ni zelo pekoča, kot so nekatere zobne paste. Po umivanju zob so zobje gladki. Omeniti moram, da sem opazila tudi to, da se ne peni pretirano kot nekatere zobne paste.

Veliko penjenja pomeni, veliko snovi SLS, kar ni ok za nas: Natrijev lauril sulfat (Sodium Lauryl Sulfat – SLS). Ena od domnevno najbolj nevarnih sintetičnih snovi v naših zobnih pastah je vsekakor natrijev lauril sulfat (Sodium Lauryl Sulfat ali SLS), ki ga uporabljajo kot snov za penjenje in nam daje lažni občutek, da je zobna pasta učinkovita pri čiščenju. Poleg tega, da draži dlesni in sluznico, se hitro vpija, lahko uniči zaščitno plast bakterij in povzroči razdraženost tkiva ter nastanek razjed.

Zobna pasta je za nas nekoliko nenavadne sivkaste barve, vendar občutek ob umivanju zob ni prav nič čuden 🙂 Testirala sem jo sedaj kar nekaj časa. Iskreno povedano sem zaznala, da so moji zobje veliko manj občutljivi, kar me je zares zelo razveselilo. Zobno pasto bom vsekakor uporabljala še naprej.

Drugih težav z zobmi hvalabogu nimam, zato druge obljube težko precenim in presodim. Vendar glede na to, kar sem pričakovala od zobne paste sem super zadovoljna. Vsekakor je vredno, da jo preizkusite.

Poraba je majhna, namreč dovolj je, da stisnite za grah zrna zobne paste. Kar posledično pomeni majhno porabo in opraviči ceno.
Ne pozabite ZOBE imamo le ene 🙂 Pazite nanje 🙂
Za več informacij jih lahko obiščeš na: http://www.sanomar.si/index.php

 

Share: