NJIHOVA ZGODBA
Bernard Chevilliat in njegov brat, oba ljubitelja prostranega, neokrnjenega podeželja, sta se po študiju biologije leta 1977 preselila v francoski departma Ardèche. Dom sta si uredila na samotni kmetiji sredi podeželja, čebelarstvo pa je z več kot petstotimi panji kmalu postalo njuna glavna dejavnost. Kmalu zatem se jima je pridružila še Nûriël, Bernardova žena, in leta 1983 so skupaj ustanovili podjetje MELVITA ter razvili prvo kolekcijo izdelkov za nego kože iz pridelkov čebeljega panja.
  
Njihov prvi izdelek je bilo milo v obliki čebeljega satu, ki ji postalo MELVITIN prepoznavni znak. Kmalu so sledili še šamponi, izdelki za prhanje in kopeli, negovalna mleka in različne kreme iz naravnih sestavin ter cvetne vodice in rastlinska olja. Malo podjetje, ki je imelo na začetku le štiri zaposlene, se je postopoma širilo in ima dandanes že več kot 250 zaposlenih. MELVITA, pionir na področju naravnih, organskih izdelkov, je bila obenem tudi ena prvih kozmetičnih blagovnih znamk, ki je leta 2002 prejela certifikat ECOCERT za organske izdelke.


NJIHOVA FILOZOFIJA


■ Naši izdelki so v skladu z Ecocertovimi smernicami ekološke in organske kozmetike.
■ Uporabljamo naravne sestavine, pridobljene z organskim poljedelstvom in nabrane na način, ki nima negativnega vpliva na okolje, saj se borimo
proti zastrupljanju in uničevanju narave s kemičnimi sredstvi.
Nasprotujemo testiranju na živalih, saj menimo, da je nepotrebno in kruto.
■ Poskrbeli smo, da se embalaže naših izdelkov lahko reciklirajo.
■ Ker delujemo v skladu z načeli trajnostnega razvoja, je ohranjanje biološke raznolikosti, okoljskega ravnovesja in naravne lepote v samem srcu naše filozofije.
■ Prizadevamo si za
etično, humano in pravično partnerstvo z lokalnimi proizvajalci in pridelovalci ter tistimi iz manj razvitih delov sveta.
Užitek ob uporabi, visoka učinkovitost in privlačnost so glavna vodila pri snovanju naših izdelkov


NJIHOVA NAČELA
Ker je mogoče uporabljati drugačno kozmetiko in živeti drugačen način življenja, MELVITINI izdelki NE vsebujejo, so torej:
BREZ parafina in silikona,
BREZ PEG (polietilenglikola) in PPG (polipropilenglikola),
BREZ etoksiliranih produktov,
BREZ parabenov ali fenoksietanola,
BREZ formaldehida ali derivatov klora,
BREZ sintetičnih dišav ali barvil,
BREZ dietil ftalata ali nitromošusa.
Glede na vsa dejstva, ki sem jih poznala o podjetju Melvita, sem z največjim veseljem sprejela v testiranje njihova dva proizvoda.

INTENZIVNA VODICA VRTNICA
Kaj pravi podjetje?
Intenzivna vodica s čutno in prefinjeno dišavo vrtnice za popolno vlažilno nego obraza združuje poživljajoče in obnavljalne lastnosti cvetne vodice damaščanske vrtnice in izjemno vlažilno moč navadnega šipka. Negovalna formula je obogatena tudi z vlažilno hialuronsko kislino naravnega izvora. Koža je nemudoma navlažena, gladka in bolj čvrsta ter odlično pripravljena na nanos ostalih negovalnih izdelkov in ličil.

Moja izkušnja?

Izjemno lep nežen vonj po vrtnici. Po uporabi je moja koža na otipo zelo gladka. Po nekaj dnevni uporabi opažam tudi, da je bolj čvrsta. Nekajkrat sem jo uporabila tudi pod ličila, brez kremice in se je obnesla zadovoljivo. Vendar na nekaterih predelih kjer imam trenutno zares suho kožo nekoliko premalo. (prevdem na licih) Če primerjam z predelom na čelu – kjer se je obneslo odlično 🙂 Hilaruonska kislina, ki jo vsebuje vodica seveda pripomore k gladkosti in čvrstosti kože. Ne  opazim zategovanja kože kar pomeni, da je zame dovolj vlažilna. Pogrešam pa pršilo – kot je pri cvetni vodici 🙂 Pri tej potrebuješ za nanos, kot pri klasičnih tonikih naprimer vato.

CVETNA VODICA DAMAŠČANSKE VRTNICE
Kaj pravi podjetje?
Cvetna vodica s certifikatoma organske kozmetike in pravične trgovine je pridobljena s parno destilacijo svežih cvetnih lističev damaščanske vrtnice (Rosa damascena).
S posebno metodo ekstrakcije pridobimo cvetno vodico, izjemno bogato z naravnimi aktivnimi sestavinami, ki tvorijo intenzivno naravno negovalno formulo. Cvetna vodica s svežo in izvirno dišavo intenzivno vlaži in obnavlja kožo*.

Moja izkušnja?
Izjemno prijetnega vonja – vendar se mi zdi da nekoliko bolj močnega vonja kot intenzivna vodica. Uporabljam jo po čiščenju obraza namesto tonika – oziroma pred športnimi aktivnostmi, pred katerimi seveda odstranim vsa ličila, prav tako pa mi ni prijeten občutek v kolikor uporabim kakršno koli kremo – vsaj te ki sem jih do sedaj preizkusila. Se izjemno hitro vpije v kožo, koža je gladka, vendar občasno še zmeraj opazim rahlo zategovanje kože, tako da je verjetno zame njen vlažilni učinek sam po sebi verjetno premalo. tega zategovanja kože po intezivni vodici ne opazim.

Moram pa pohvalit embalažo – ki je narejena na pršilo – kar mi je zelo zelo všeč, saj je izjemno uporabnma za uporabo. Lahko jo vzameš s seboj kamorkoli – saj ne potrebuješ ničesar za nanos.

Z obema proizvodoma sem zadovoljna. Imata prijeten vonj, super sestavine. Vsekakor se bom k intenzivni vodici še vrnila, saj mi je bila za vlaženje dovolj. Cvetna vodica nekoliko premalo tudi v tem času, zato sklepam, da bo pozimi verjetno enako.

Obe priporočam! V kolikor imate zares suho kožo – pa priporočam seveda še dodatno uporabo kremice ali česa pdoobnega.

Super proizvoda 🙂 Vsekakor bom preizkusila še kakšne druge njihove izdelke – izbiro imajo namreč zelo pestro 🙂

Več si lahko prebereš na strani: www.melvita.si
Ali jih obiščeš na FB strani: Melvita

POZOR! Tista, ki mi bo prva pisala na moji FB strani bo prejela en super testerček enega izmed Melvitinih proizvodov. Boš prva? 🙂

Share: