Malo mojega starega razmišljanja – s katerim pa se strinjam še danes ❤️
Ne zagovarjam omejevanja v prehrani v čemerkoli. Ne na zadnje, nam telo, če ga le znamo poslušati samo pove kaj potrebuje. Pa naj bo to kos torte, čokolada, pizza ali kaj podobnega. Kar pa ne pomeni, da je to del naše vsakdanje prehrane.

Včeraj sem po zelo zelo dolgem času stopila v McDonalds – meni eno izmed restavracij v katero sama verjetno nebi nikoli stopila 🙂
Kar sem videla okrog sebe je bilo vsaj zame zelo zaskrbljujoče.

Na eni strani starši z malimi otroci, ki se veselo igrajo z igračkami, ki so jih dobili v happymealu zraven pa imajo polna usta hamburgerja in še česa, na drugi strani najstnice stare 15-16 let z precej preveč kilogrami in polnim pladnjem hamburgerja, pomfrija in še česa. Restavracija je bila polna do zadnjega kotička v 80 % malih otrok in najstnic-najstnikov.
Sprašujem se zakaj starši otrokom ne pokažejo kaj drugega kot happy meal z igračko? (Super ideja, otroka nagradiš zato ker se prehranjuje z junk foodom 😮) Zakaj otroku ne pokažejo prave hrane?

Ne me narobe razumet – občasni obiski – so nekaj drugega kot “vsakdanje” kosilo. Vsekakor pa je problematično predvsem to, ker otroku, ko mu to hrano predstavimo, ponudimo na izbiro tudi ta okus. In dejstvo je, da je otroku ta hrana dobra. Sami jo lahko omejujemo do določene starosti. Ko otrok postane najstnik poseže po tej hrani sam. Takrat mu tega več nihče ne more prepovedat – krivci so pa starši sami – ne na zadnje so otrokom prav oni pokazali/dali ta zgled. Tako nastane prekomerna teža, nezdrav način življenja in posledično nobene želje po gibanju.

Think and react 🙂 Otroci nas posnemajo. Dajmo jim dober zgled 🙂
P.s. Zakaj nihče ne naredi happy meala z zelenjavo in sadjem ter priloži igračko? 🙂 Just thinking 🙂

Kakšno je vaše razmišljanje? 😉


Share: