Rodil se je brez rok in nog. Pri 10 letih je prvič skušal narediti samomor. Živel je obupano in osamljeno. Dokler ni odkril svoje notranje moči. Dokler ni odkril vere. Kdo ne pozna Nick-a Vujičića – ja to je tisti človek, ki nima rok in nog, pa kljub temu živi, si upa, je uspešen, zgovoren in predvsem IMA SREČNO ŽIVLJENJE, RES kljub vsemu. In kot sam pravi, da mu lahko vzamemo vse, roke, noge, jezik, kožo…ne moreš pa se dotakniti in vzeti duše.

Nič ne pomaga če smo na zunaj popolni, znotraj pa zlomljeni. NAŠA DUŠA JE NAŠE BISTVO in le ta določa našo srečo ter to kdo smo, ter kaj dajemu drugim, svetu. Vse kar dajemo pa pride nazaj. Na nas.

Kako bi bil videti vaš dan, če ne bi imeli rok in nog?  Se vam še zmeraj zdi, da imate velike probleme? Da niste srečni? Da ne zmorete? Če zmore človek, ki je brez rok in nog inspirirati, navduševati, opogumljati druge, zmoremo tudi mi, ki nam to ni bilo odvzeto. To je Človek, ki se ne obremenjuje s tem česar nima, temveč je hvaležen zato kar ima. In predvsem dela na svoji duši, na koncu vsega je to vse kar ima/imamo sedaj in na koncu vsega je to, kar ostane za nami. Kar je večje od naše zunanjosti in je to kar nas zaznamuje.

In zame DOKAZ, da je sreča posameznika odvisna samo od tega kako se sam odzoveš na določene situacije, dogodke, ki se nam zgodijo. In predvsem od tega kdo smo v sebi!

In ja še enkrat, človek prenese toliko kolikor je sam sposoben prenesti. Oziroma koliko je sam pripravljen “prenesti” za svojo srečo.

Sama Imam predsodek. Nisem verna. Vsaj ne verjamem v institucijo kjer je bog “doma” v našem okolju. Ampak v Zvezdanini oddaji je Nick lepo razložil, na vsaj meni zelo razumen način, da Bistvo vere ni institucija, bog, bistvu vere je da verujemo v nekaj. Brez vere ne verjamemo v nič, brez vere v nekaj ne moremo biti srečni. In brez vere, se ne zgodi čudež.

Ne bojte se neuspehov. Naučite se jih sprejeti. Neuspehi nam dajejo moč, da gremo naprej. Vedno je mogoče, da se smer našega življenja obrne na boljše. Če verjameš tudi dosežeš in tako postane človek neustavljiv.

Naša duša določa kdo smo. In naša duša je nepremagljiva, če se imamo radi točno takšni kot smo.

Tvojo odločitve določajo, kakšno bo tvoje življenje. Tvoja notranjost in duša bo dala vrednost tebi kot človeku in ne to kakšen si videti in kaj imaš na zunaj ❤️


(Nekateri deli so Povzeti po Niku Vujičiću in Zvezdani iz njene oddaje. Hvala ❤️)

Share: