MOTIVACIJA ZA GIBANJE
Motivacija za gibanje je nekaj, kar pri nekaterih hitro mine. Pri nekaterih pa drži za vedno. Predanost vadbi, treningu, zdravemu življenju. Temu bi lahko rekli predanost sebi. Gibanje je življenje. Gibanje nas ohranja zdrave tako fizično kot psihično. Glede na raziskave je največja motivacija za gibanje pri ljudeh v začetku pomladi – saj je takrat v mislih že tisto morje, plaža, ko je potrebno odvreči malo več oblačil in pokazati več kože. Jesen, pa je čas ko motivacija za gibanje najbolj upade. Mrzle temperature, krajši dnevi, bolj depresivno okolje in pomanjkanje ciljev. Ljudje se zaprejo vase. 

Kje pa lahko poiščemo motivacijo v tem času? 
Predvsem se spomnimo na to, da ne vadimo samo za poletje, za plažo, za druge. Vadimo in treniramo zase. Za svoje zdravje, za svoje boljše počutje, za svoje psihično zdravje ter za svoje fizično zdravje. 
In ne glede na to, kateri letni čas je. Spremeniti moramo naše cilje. In naj ne bodo cilji kopalke, obleka. Naj bo cilj en sam – naše dobro počutje jn zdravje.
Gibajmo se zato, ker si to zaslužimo, zato ker smo srečni, da se lahko gibamo. 

Ne pozabite, marsikdo bi dal vse zato, da bi se lahko gibal. In na koncu koncev malo za šalo malo zares – “poletna telesa so narejena pozimi.” Gibajte se ZASE! Vaše telo si to zasluži. 

Torej kdaj začneš ti? 😉

Share: