Svetovni dan DIABETESA. Jaz pa na čokoladah. No vseeno ni vse tako kot izgleda. Kdo nima rad čoolade? A žal veliko ljudi ne pozna pravega okusa čokolade 🙂 Poznajo vonj po sladkorju z okusom po čokoladi in to dobesedno. 

V roke sem vzela 4 čokolade. Čisto najljučno. Zakaj? Zato, da vam pokažem kakšna je dejanska razlika med temno čokolado in navadno čokolado. Kaj so tiste razlike in zakaj je dejansko boljša za nas? 
Pa gremo po vrsti 🙂 
Čokolade na testu:

1. 45% Temna Čokolada iz Muellerja 

2. 85 % Temna Čokolada iz Hoferja 

3. 30 % Mlečna Čokolada iz Eurospina 

4. 30 % Mlečna Čokolada z lešniki iz Spara

Kaj nas najbolj zanima? Vsebnost ogljikovih hidratov in sladkorjev. Tukaj boste najbolj opazili razliko v vsebnosti in tudi kvaliteti čokolade. Manj je ogljikovih hitratov, s tem manj sladkorja, bolj čista je čokolada in bolj zdrava za vas. 


PODATKI PODANI ZA 100g:

✔️45% Temna Čokolada iz Muellerja 

OH= 42g

od tega SLADKOR=41g 

✔️85 % Temna Čokolada iz Hoferja 

OH= 17g

od tega SLADKOR=16g 

✔️30 % Mlečna Čokolada iz Eurospina 

OH= 60,3g

od tega SLADKOR=59,7g 

✔️30 % Mlečna Čokolada z lešniki iz Spara

OH= 56g

od tega SLADKOR=55g 

Torej kdo opazi VELIKO RAZLIKO? 

Naj vam povem, da je 10g sladkorja približno ena jedilna žlica sladkorja. 

Sladkor je strup za naše telo. In ko naslednjič posežete po čokoladi razmislite, ali želite jesti čokoado ali praktično čisti sladkor 🙂 
Samo v opomin 🙂 Cenite se in ko jeste jejte čokolado in ne sladkor 🙂 

Share: