Biti popolni. Trudimo se biti popolni. Narediti vse popolno. Ugajati. Biti nekomu všeč. Zakaj? Očitno ljudje včasih pozabimo nase. Jaz sem “prelep” primer za to. 

Poslušala sem graje. Pa kljub temu sem se trudila. Poslušala ponovno graje – češ spremeni se, daj več od sebe, ne daješ dovolj, zakaj nisi takšna, bodi drugačna. In spet sem se trudila, skušala spremenit, ugajati, delati kot so želeli. Ampak kljub vsemu se je zmeraj našlo nekaj kar ni bilo dovolj dobro. In na neki točki se začneš upirat in morda za trenutek postaneš nekdo kar nisi ti. Postaneš slab. Postane ti vseeno. Nehaš se truditi ker tako ni nikoli dovolj dobro. In na tej točki začneš stagnirati. Tako je vseeno ali kaj narediš ali ne. Nikoli ne bo dovolj dobro. Temu danes rečem nezdravo delovno okolje. 

In tu se ne konča. Tudi v privat življenju se trudiš ugajati prijateljem. Počneš stvari, ki jih drugače nikoli nebi, se pretvarjaš da uživaš. Se pretvarjaš, da rad počneš neke stvari. Greš samo zato, ker so drugi rekli da moraš iti. Počneš neke stvari samo zato ker so drugi rekli da moraš. Ker sicer, nisi del njihove družbe. Se smejiš, pretvarjaš, da si srečen. Tvoji problemi so vedno manjši od drugih, tvoja sreča je zmeraj manj pomembna od sreče drugih. Pozabiš nase, živiš zato da, da ugajaš drugim, da imaš nekoga. Da nisi sam. Da imaš prijatelje in navidezno srečo. In temu danes rečem nezdravi odnosi. 

Pozabljaš nase. Pozabljaš, da je življenje eno in prekratko. Pozabljaš, da je pomembno, da rasteš in se razvijaš. Pozabljaš, da je pomembno da si sam srečen. 

Pa čeprav je na tvojem bančnem računu na koncu meseca manj denarja. Pa čeprav je v tvoji okolici manj ljudi. Pa čeprav si morda kdaj na koncu sam. 

V letu, ki odhaja sem spoznala predvsem tole:
Nikoli ne zapostavljaj svojega razvoja in nikoli si ne dovoli biti nekaj kar nisi, samo zato, da nisi sam. Ne trudim se več ugajati. Dovolim si biti jaz. Pa čeprav se je moj krog ljudi zmanjšal. Pa čeprav je moja prihodnost negotova. Srečna sem, samo zato ker sem končno jaz 🙂

Bodi kar si. Ljudje, ki te imajo radi bodo tukaj ne glede na vse. In ne skrbi nove priložnosti so vedno za vogalom. Le opustiti moramo stare stvari in stopiti za vogal…❤️ 

Hvala…da si z mano, kljub temu, da si dovolim biti jaz ❤️

Share: