Če ti ni všeč kjer si, se premakni, saj nisi drevo.

 Hja, ta misel se mi je ponavljala oziroma odzvanjala v moji glavi zelo dolgo. A vse do letos nisem želela poslušati tega “nasveta.”

Najbrž zaradi strahu. Pred neznanim. Pred tem da bom ostala brez vsega. Da bom ostala sama. Velike laži, ki jo dajemo sami sebi. Pa tudi če se to zgodi – pa kaj? Vsekakor je bolje imeti nič in nikogar, kot pa biti navidezno zadvoljen in srečen. 

In lahko rečem, da sem v letu 2016 naredila ogromno premikov. Največ kar se jih zavedam. 

In čeprav so bili tvegani, negotovi, so me strašili..lahko sedaj rečem, da mi ni žal za prav nobenega izmed njih. 

To kar se mi je zdelo še pred letošnjo jesenjo – praktično nemogoče, nepredstavljivo, preveč tvegano…ja ravno to sem naredila. Stopila sem iz cone nekega udobja in se podala v neznano. Lahko rečem, da sem na neki način skočila v prepad 🙂 A skok ni bil tako hud kot se to sedaj sliši. Skočila sem stran od izkoriščanja, občutka manjvrednosti, občutka nikoli dovolj dobro, prenehala sem se truditi, prenehala sem se prilagajati in ugajati, prenehala sem početi stvari, za napačne ljudi. 

Postala sem JAZ! Točno takšna kot sem – diham. 

In za neki trenutek sem dejansko bila skoraj sama. Ogromna lekcija o ljudeh. Ko ljudem pokažeš, da ti ne gre dobro, da si bolj na dnu, da nimaš službe, da nimaš finančnih sredstev – huda lekcija. Tukaj ločiš prijatelje od plevela. In na tej točki vidiš s kom in kam. 

In ja neki trenutek sem bila zlomljena – hvalabogu za določene ljudi da ste bili tukaj tudi takrat kljub vsemu, in ki se boste v tem pisanju zagotovo prepoznali. In smešno – tudi pred lekcijo o ljudeh sem vedela kdo bo ostal in kdo bo odšel. Ampak si tega nisem želela priznati. Še ena lekcija – prisluhni notranjemu glasu in instiktu – nikoli nikoli nikoli ne laže. 

In moji premiki 2016 so se zgodili – z veliko poguma, moči, volje. Z veliko upanja. Neke stvari so se poklopile..nekatere se še bodo. A zagotovo vem, da so bili to premiki v pravo smer in korak bližje k stvarem, ki jih “zaslužim”.

Naj vas ne bo strah narediti premikov stran od stvari, ki vas ne osrečujejo ❤️In ne ni lahko.  Obljubim pa, da je vredno ❤️ 

Share: