Mrzlo vreme. Zima. Mraz ne samo mrzlo. Prav nihanje temperatur predstavlja največjo nevarnost, da zbolimo. In sama sem zbolela že nekajkrat, zmeraj pa me je spremljala tista neprijetna bolečina v grlu. Ki se je ob mojem neukrepanju le stopnjevala in stopnjevala do stopnje ko sem le še z težavo požirala slino, kaj šele kaj drugega. 


Stari nasveti: grgranje žajblja, 1001 tableta iz lekarne, žajbljeve tablete, cimet in med…vse sem poizkusila. Pa ni pomagalo nič. Zares nič. Morda za trenutek – a se je tista huda bolečina pojavila nazaj. 

Takrat sem dobila v roke spray SREBROSEPT. Spray za grlo in usta. Hja iskreno povedano se nisem nadejala nekih rezultatov glede na vse izkušnje in že na kup vsega kar sem preizkusila. 

Proizvajalec je povedal: Srebrosept sprej za grlo je namenjen za nego in vzdrževanje higiene ust in grla. Redna uporaba proizvoda zmanjšuje nastanek kariesa, osvežuje dah in odstranjuje neugoden zadah, ki nastaja zaradi razvoja bakterij. Eterična olja žajblja in mete imajo protivnetno delovanje, zato se uporaba spreja priporoča pri vnetju grla in dlesni. Koloidno srebro v kombinaciji z eteričnimi olji deluje tudi antimikrobno. Sprej se lahko vsakodnevno uporablja za higieno ustne votline, zmanjšuje nastanek kariesa in infekcij.

Kako se ga sploh uporablja? Pred uporabo vsebino pretresti. Aplicirati tri doze spreja naenkrat v grlo, usta ali dlesni. Doziranje ponavljajte nekajkrat na dan. 10 minut po tem, ko ste dozirali ne pijte, ker sicer vsebino pogoltnete in posledično ne bo delovalo lokalno.


In sem poizkusila. Prestresla in pošpricala. Ter odšla spat. Zjutraj je bilo moje grlo še zmeraj boleče a sem čutila nekako oljšanje. Uporabo sem ponovila še nekaj krat tisti dan in do večera je bilo moje grlo že kot “novo”. Jaz pa presenečena, da ima to srebro takšno moč. Seveda pa svoje naredijo tudi meta, žajbelj, timijan in janež (eterična olja ki se nahajajo v njem zraven koloidnega srebra) 

V druge namene ga ne uporabljam, saj ga skrbno čuvam v primeru bolečin v grlu. Sedaj ga imam kar s seboj in vedno kar preventivno, četudi začutim manjšo bolečino v grlu, pošpricam. In trkam. Pomaga. Pomaga. Pomaga. 

Resnično priporočam vsem, ki ki imate težave z grlom in bolečinami, sploh v teh mrzlih mesecih. Jaz sem več kot zadovoljna z njim. 

Pripročam in ocenjujem z 10/10 🙂

Share: