Dvomim, da si še kdo od vas ni nikoli zastavil vprašanja Zakaj ravno jaz? Zakaj ravno meni? Zakaj ne jaz? Zakaj…kaj sem naredil/a? S čem sem si to zaslužila. Priznam, tudi iz mojih ust je to neštetokrat priletelo, sploh v zadnjem času. 

Zakaj se ravno meni dogajajo slabe stvari? Zakaj se meni nekaj ne uresniči? Zakaj sem nekaj dala stran in zdaj sem brez vsega? Hm…vse skupaj počasi dobiva smisel, če malo razmislimo in pogledamo drugače na stvari. 

Ko se nam nekaj slabega zgodi, smo zagotovo doživeli vsaj eno stvar, ki je v nasprotnem primeru nebi. Pa tudi, če ne, zapomnite si, da vas vsaka slaba stvar okrepi, okrepi za naslednjo izkušnjo. In vsaka slaba izkušnja vam je dana zato, da dobite moč, ki jo boste potrebovali za naslednjo. 

Zakaj se nam določene stvari ne zgodijo? Recimo: zakaj nisem dobila službe, ki sem si jo želela? Zato, ker je tako namenjeno, ker vas čaka nekje nekaj boljšega, ker brez tega ne bi doživeli naslednjega razgovora in izkušnje. Morda kakšnega novega poznanstva. Novega znanja. Novih ljudi. 

 Ste kdaj razmislili, da nas tudi slabe stvari pripeljejo v neke nove okoliščine in neke nove ljudi? In na koncu je vsaka slaba stvar lahko dobra. Nove vezi, nova poznanstva, nova spoznanja, nova znanja, nove izkušnje in nova moč za nove preizkušnje v življenju. 

In ko se zgodi nekaj slabega – glavo gor – ker na tleh žal ne boste/ ne bomo nič našli. TO govorim tudi zase. Kljub vsem slabim stvarem v zadnjem času, vlečem iz njih dobro. Trudim se. Tudi vi poizkušajte vedno znova in znova ❤

Share: