Kako pripraviti cvetačo nekomu, ki ne mara zelenjave, cvetače pa sploh ne? Ja je izziv nekomu, ki ni navajen sploh približati zelenjavo. In ja moram priznati, da mi gre kar dobro od rok. Danes sem se lotila cvetače. Kaj sem ustvarila? Poimenovala sem jo kar pita, ker bolj primernega izraza nisem našla. 

Jed je brez ogljikovih hitratov, kalorična na račun dodanega sira in kisle smetane….ostalo je pa precej malo kalorično in presenetljivo dobro 🙂 


Sestavine:

– Cvetača

– 2 jajci

– kisla smetana 

– Mozarella

– Sir (poljuben)

– sol, poper

Priprava: 

Cvetačo skuhamo in odcedimo. 


Pekač obložimo z peki papirjem, kamor naložimo osušeno cvetačo. 


Pripravimo preliv iz 2 jajc, kisle smetane, na drobno razrezane mozarelle in sira, ter soli in popra. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo čez cvetačo. 


Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj okrog pol ure. 

DOBER TEK 🔝😁

Share: