Vsi poznamo belo razvado, ki se imenuje sladkor. In to je ena od tistih belih stvari, ki ji pravijo tudi beli ubijalec. Sladkor je zagotovo velik problem naše družbe, saj ne le, da ga precej zaužijemo zavestno, ga veliko zaužijemo tudi nezavestno. 


Kako ga zmanjšati in opustiti? Zagotovo to ni korak, ki ga naredimo čez noč. To bi bil prevelik šok za telo. Tudi tukaj poudarjam, da je potrebno vse spremembe delati počasi. Saj samo tako ostanejo. 

Kje so tisti skriti sladkorji? Sadni sokovi, sadni jogurti, vode z okusi, sadne skute, “zdrave” mešanice kosmičev za zajtrk in podobno. Vse to je polno sladkorja! Za začetek začnite tukaj. In ste pravzaprav že na pol poti. 

Še posebaj bodite previdni predvsem pri kosmičih, ki nam v glavi predstavljajo zdravo izbiro. Raje jih zmešajte doma. Ovseni kosmiči, kakšno suho sadje, oreščki in podobno. 

Seveda pa ne bom omenjala vseh čokoladic, čokolinotov 🙂 Mislim, da je to jasno a ne? 

Potem si postopoma prenehajte sladkati čaj, kavo in podobno. Presenečeni boste, kako dobra je pravzaprav kava brez sladkorja. Jaz pijem kavo brez sladkorja že nekaj let, in pravzaprav tiste z sladkorjem niti pogrešam ne. 

Bi šlo? 
Privoščite si tu pa tam sladke pregrehe – te ki jih zavestno pojemo niso tako velike in škodljive pregrehe 🙂 Najbolj škodljive pregrehe so tiste, ki jih zaužijemo nezavedno in nad njimi nimamo nadzora 🙂 

Imam eno NALOGO✔️😀
En dan od jutra do večera si zapišite vsako stvar, ki ste jo zaužili in je vsebovala sladkor. Koliko je takih stvari, ki se jih sploh zavedamo ne 🙂 Razmisli preden poješ 🙂 

Pa še nekaj: RJAVI SLADKOR NI NIČ BOLJ ZDRAV OD BELEGA! 😊

Samo 21 dni potrebuje telo, da razvije novo navado….si za? 

Share: