Po vseh svojih izkušnjah, neuspelih poizkusih kako shujašati, uspelih poizkusih kako shujšati in potem vse dobiti nazaj sem se pred nekaj časa odločila, da se preprosto več ne bom trudila HUJŠATI! Ko gledam vse te objave – o čudežnih dietah, o preobrazbah iz danes na jutri, o čudžnih napitkih, o čudežnih hujšanjih brez telovadbe in  kajvemšekaj…me že pošteno skrbi, kam je šla naša miselnost.

Kako si sploh razlagamo izraz hujšati ali zdravo živeti?

Vsekakor je zame ob besede HUJŠANJE PRVA MISEL – KRATKOTRAJNOST. ob besedi ZDRAVO ŽIVLJENJE – pa neka DOLGOTRAJNOST.

KAJ JE VEČJI SMISEL? Shujšati do vitke postave, biti v kopalkah in potem pozimi spet v svojih starih velikih oblačilih. ALI počasi začeti zdrav življenski slog, preoblikovati postavo predvsem zato, ker smo začeli živeti zdravo, ohranili svoje zdravje in ob tem tudi shujšali. A ni to boljši občutek?

hearth-1674896_960_720

In ja…če dobro pomislite tudi zredili se niste čez noč. A je tako? Zakaj bi potem pričakovali, da se boste zdravo preoblikovali čez noč. Ja vse slike pričajo temu da to gre boste rekli. Ja seveda gre, ampak a se ob tem kdo vpraša koliko je to zdravo za nas? Za naše telo? Za naše zdravje? Vsaka sprememba je velik stres za telo. In tudi to, da telesu naenkrat odvzamete vse česar je bilo vajeno je sprememba VELIKA SPREMEMBA in stres.

Zato začnite POČASI. Delajte predvsem na svojih zdravih navadah, na svojem dobrem počutju, na svojem zdravju. Vse ostalo bo prišlo samo od sebe. Ne omejujte se pretirano amapak enostavno poslušajte svoje telo. Ne notranjega glasu in luštov 🙂 Ampak predvsem poslušajte telo, kako odreagira na posamezno hrano, ki joi zaužijete. Kako reagirate vi, ko se pogledate v ogledalo? Pustite tehtnico – ogledalo je za začetek popolnoma dovolj.

VZAMITE si čas! Telovadite, izbirajte zdrave opcije prehranjevanja in predvsem NAJ SE VAM NE MUDI. Vzamite si čas zase in svoje zdravje ter dobro počutje 🙂 In pozabite na diet – če bi vse delovale, bi bili vsi suhi 🙂 Prisluhnite sebi. In predvsem posvetite se sebi. Vi ste vaša najboljša investicija.

In ne pozabi…VSE SE ZAČNE V KUHINJI 🙂

 

Share: