Lepotne blogerke opravljamo tudi gospodinjska opravila in ne testiramo le ličil. Verjeli ali ne. Malce za šalo in malo zares začenjam objavo o najbolj naravnem pralnem prašku, kar sem jih kdajkoli sama spoznala in testirala. Pač sem do sedaj vedno kupovala Ariel in podobno.

Priznam, na mojem nakupovalnem listku so se vedno znova znašli detergenti, ki so bili vse prej kot naravni. Zakaj? Niti ne vem zakaj se vse do tega trenutka nisem ubadala s temi stvarmi. A sedaj vem, da bi se morala.

Kaj me je premaknilo?

Iskreno povedano oddaja Startaj Slovenija v kateri sem enega lepega poznega nedeljskega popoldneva zagledala mojo soimenjakinjo Nino in njen ODORI. Vse kar je povedala je zvenelo logično in vse kar je povedala je zvenelo resnično. Tako zelo, da sem Nini kar med oddajo poslala sporočilo v katerem sem ji izrazila podporo. Nina mi je ponudila svoj ODORI v test. Česar sem se iskreno povedano zelo razveselila. Kupila bi ga za test tudi sama.

In prišel je. Dišeč po sivki. Gost. Predvsem zelo gost. Nekaj česar definitivno nisem bila vajena. Po prebranih navodilih sem ugotovila, da je to normalno in posledica naravnih sestavin.

In kaj pravi Nina – kaj je ODORI naravni pravilni prašek?

Odori je popolnoma naraven pralni prašek v peni za strojno in ročno pranje belega in občutljivega barvnega perila. Ne vsebuje fosfatov, encimov, konzervansov, barvil, alkoholov in drugih alergenih sintetičnih dodatkov, zato deluje nežno na kožo. Vse uporabljene sestavine so biorazgradljive, zato je prijazen do okolja. Ne masti odtokov, preprečuje razvoj bakterij ter s svojim delovanjem čisti boben in druge vitalne dele pralnega stroja. Vsebuje surovine 100% rastlinskega izvora, ki niso testirane na živalih. C

 

Sliši se popolno kajne?

Saj tudi je. Mene je popolnoma prepričal. Po vseh lastnostih. Po vonju. Po učinku.  In najboljše od vsega je tudi to, da se lahko z njim poslovim od mehčalca. Kar je zame velika prednost.

Kaj pa cena?

Cena odtehta predvsem to, da so pred vami naravne sestavine. Pomislite pa tudi na to, da boste denar, ki ga sicer porabite za mehčalce prihranili.

Šele sedaj se zavedam, da niso pomembni le izdelki, s katerimi negujemo našo kožo. Pomembni so tudi izdelki s katerimi  negujemo naša oblačila. Le ta pridejo v stik z našo kožo in ostajajo z njo ves dan.

Kako sem zadovoljna in ocena iz prve roke? 

Je zares gost in skoraj nemogoče, ga je enostavno spraviti iz embalaže. Ampak, ko najdeš način kako in kaj potem je vse skupaj nemoteče.

Moj način? Dobro ga pretresem (kar ga seveda moraš) in ko to storiš ostane vsebina v pokrovčku. In z roko enostavno poberem nekaj vsebine iz pokrovčka.

Kaj pa učinek pranja? Tukaj nimam pripomb. Perilo lepo in nežno odišavi (brez mehčalca) in odlično opravi svoje delo.  Kakšnih bolj trdovratnih madežev se pa sama lotim s sodo in kisom in tega od pralnih praškov niti ne pričakujem.

Kaj meniš? Kaj bo tvoja naslednja izbira? Imaš kakšen predlog? Vesel bom vaših izkušenj in predlogov o pralnih sredstvih za perilo. Priznam, o njih vem veliko manj kot o kozmetiki.

Pozdravček do prihodnjič.

Share: