Po dolgem času se končno vračam na svoj blog. Tema? Glinena maska.

Ko sem pred precej časa prejela glineno masko v test, sem pričakovala da bo to samo še ena glinena maska. Glina je znana po tem, da čisti kožo. Tini iz glina.si sem opisala svojo kožo in takoj mi je priporočala tole roza maskico.

Priznam, bila mi je všeč ker pač obožujem roza barvo. Zraven tega da ima roza embalažo, je namenjena prav vsem tipom kože. Kožo nežno očisti in vzpostavi ponovno ravnovesje kože. Vsaj tako obljublja.

Vsak dan je darilo. Pravi ta glinena maska ko snamem pokrovček. In res je. Zato sem se odločila, da svojemu obrazu namenim malo čiščenja in nagradim tudi svojo kožo.

Tale glinena maska je v suhem stanju, kar pomeni, da jo moramo zmešati z nekaj vode, da dobimo gosto pasto. Vse skupaj je precej enostavno.

Ko dobimo gosto zmes jo enakomerno nanesemo na kožo. Pazite na predele okrog oči in ustnic. Sama sem ob uporabi glinenih mask na to vedno pozorna, saj je koža na teh predelih bolj nežna.

Ob nasvetu blogerske prijateljice Ane Verdnik, glineno masko vedno in ves čas vlažim in ji ne dopustim, da se popolnoma posuši. Najlažje je, da uporabite kakšno vodico v sprayu kot so od Balee, Avene, Vichy in podobne. V kolikor se maska posuši namreč precej tudi izsuši kožo, kar pa seveda nočemo. Vsaj jaz ne.

In rezultat. Lepo očiščena in navlažena koža, ki je maska ni izsušila niti malo.

Cena maske je 5,95 EUR. Zadošča pa za okrog 12 nanosov, glede na moj občutek. Prvič sem je namešala veliko preveč. Tako da pazite pri količini, ker je resnično za en nanos ne potrebujete veliko.

Pa ti, si že preizkusila kakšno glineno masko?

Tole lahko dobiš na www.glina.si in lahko ti obljubim, da te ne bo razočarala. 🙂

Share: