Natura Siberica je znamka, ki ustvarja naravno. Njeni izdelki temeljijo na naravnih sestvinah. Priznam, da nikoli nisem dajala poudarka naravni kozmetiki. Oziroma bolje povedano, nikoli mi ni bilo pomembno ali je nekaj naravno ali ne. Pomembno mi je bilo in mi je le to, da je izdelek ustrezen za mojo kožo, ter da moji koži prinese pozitivne rezultate.

Natura Siberica nikoli ni bila kozmetika, ki bi pritegnila moj pogled v drogeriji. Priznam. 🙂  Dokler nisem pri kar nekaj blogerkah opazila tega masla za obraz. Izdelke sicer rada kupujem s svojo glavo.  Oziroma sem jih raje kupovala s svojo glavo. Priznam še enkrat. Nikoli se nisem pretirano poglabljala v zapise drugih blogerk in razmišljala o tem kaj je lahko resnično dobro zame in kaj ne. Ko pa sem opravila kar nekaj slabih nakupov sem se odločila, da začnem malce bolj polagati pozornost na izdelke, ki so zares pohvaljeni.

Sama sem bila zmeraj make up junkie, a v zadnjem času ugotovila, da se moram posvetiti negi moje kože. Negi v smislu, da najdem proizvode, ki mi bodo na dolgi rok zares nekaj dali. Po spremljanju Ane iz Antiageanasan, Eve Lap in še katere sem se negi popolnoma posvetila. Še zmeraj se spogledujem za make up izdelki, a na prvo mesto sem postavila nego.

In prvi korak dobre nege je seveda ČIŠČENJE.

Natura Siberica – Black Cleansing Butter

Natura Siberica in njena linija The Northern Collection ponuja med drugim Black Cleansing Butter. Namenjeno je suhi in občutljivi koži. Vsebuje 120 ml. Cena je okrog 15 EUR. Sama sem izkoristila -25% popust na en izdelek v drogeriji Tuš in tako prihranila nekaj EUR. 🙂

Maslo je pakirano v kartonasto škatlico, v notranjosti pa je v bistvu v obliki kreme v lončku. Le da je to malce večja embalaža. Maslo je popolnoma črno in ima meni prijeten vonj. Embalaža je priročna in tukaj nimam nobene pripombe.

Kaj sem od masla pričakovala?

Pripčakovala sem, da v popolnosti očisti moj make up, vključno z maskaro. Hkrati pa moje kože ne bo iritiralo. Pričakovanja so bila vsekakor velika, saj sem pred tem precej časa uporabljala opevano micelarno vodico od Bioderma in sicer Sensibio H2O. Le ta mi je resnično fenomenalna. A sem se odločila, da poizkusim še kaj drugega.

Natura Siberica - Black Cleansing Butter

Uporaba:

Uporabila sem približno trikratno količino tega kar je vidno na sliki. Skratka zelo malo. Kot sem videla pri blogerki Evi Lap. Sprva sem mislila, da bo premalo. A me je presenetilo. Bilo je popolnoma dovolj, da je prekrilo moj celoten obraz. Ker sem pri blogerki Dijani videla, da je maslo uporabila kar čez oči sem si tudi sama to privoščila. Čeprav priznam s strahom.

Natura Siberica - Black Cleansing Butter

Rezultat:

Mojo kožo je očistilo zares do potankosti. Morda sem opazila nekaj ostankov na očeh (maskara), ampak to pripisujem temu ker sem bila na očeh zares ekstra previdna. Po čiščenju sem naredila še teste z mojo krtačko za obraz, ki je ostala ČISTA! 🙂 Naj omenim, da je po uporabi micelarne vodice na njej zmeraj kaj ostalo. Po uporabi tega masla ni ostalo RESNIČNO nobene sledi od ličil. Moje kože ni iritiralo, še več, bila je prijetno mehka, sveža, napeta. Prav tako me oči niso pekle.

Natura Siberica - Black Cleansing Butter

Zaključek:

Priporočam brez slabe vesti prav vsakomur. Upam si trditi, da je primerno za prav vse tipe kože. Vključno z občutljivo kožo. Svoje delo opravi ODLIČNO. Hkrati pa je razmerje med količino in porabo zares super. Glede na količino bom tole imela v svoji kopalnici vsaj tri-štiri mesece, če ne še kakšnega več. Micelarno vodico, ki ima podobno ceno sem uporabila v roku enega meseca. Seveda ob vsakodnevni uporabi.

Več o izdelku na njihovi spletni strani: Črno čistilno maslo

Moja ocena: 10/10

In to zagotovo ni bil zadnji izdelek Natere Siberice, ki sem ga preizkusila. 🙂

Ne spreglej pa tudi objave o glineni maski, ki jo najdeš tukaj: Glinena maska za obraz Glina.si

Se beremo. Kmalu.

*Izdelek Natura Siberica sem kupila sama s svojim denarjem in mi ni bil poslan v test. Moja objava ni plačana.*

Share: